01 2060 713 | 099 6096 790

Posjetio nas je Sveti Nikola

Početkom mjeseca prosinca u vrtiću vlada veliko uzbuđenje zbog dolaska Svetog Nikole. Cilj obilježavanja dana Svetog Nikole je upoznavanje djece s njegovim životom i običajima vezanim uz njega. Kroz aktivnosti raznovrsnog izražavanja i stvaranja pridonosili smo izgradnji osobnog te kulturnog i nacionalnog identiteta, a vrijednost odgovornosti došla je do izražaja u slobodi izbora aktivnosti.


Slikovnice, priče i pjesmice o Sv.Nikoli poticale su djecu na verbalno izražavanje, prepričavanje, recitiranje, pažljivo slušanje i razgovor, bogaćenje rječnika i usvajanje novih pojmova, a time i razvoj kompetencija na materinskom jeziku.
U likovnim aktivnostima djeca su izrezivala čizmice te ih bojala veselim bojama, a na njih napisala svoje želje. U crtačkoj tehnici – drvenom bojom djeca su prikazala svoj doživljaj ispričane priče te po sjećanju nacrtala Sv.Nikolu. Likovne aktivnosti bile su nam poticaj za razvoj kreativnosti i senzibiliteta za različita likovna sredstva i materijale.

Najveće uzbuđenje vladalo je tijekom posjeta Sv. Nikole koji je obradovao velike i malene svojim lijepim riječima i slatkim paketićima, dok su mu djeca zauzvrat zapjevala.

Pripremila: Nataša Riđan