01 2060 713 | 099 6096 790

Novosti

Čestit Božić i sretnu Novu godinu  žele vam djeca i djelatnici Dječjeg vrtića "Proljeće".

Početkom mjeseca prosinca u vrtiću vlada veliko uzbuđenje zbog dolaska Svetog Nikole. Cilj obilježavanja dana Svetog Nikole je upoznavanje djece s njegovim životom i običajima vezanim uz njega. Kroz aktivnosti raznovrsnog izražavanja i stvaranja pridonosili smo izgradnji osobnog te kulturnog i nacionalnog identiteta, a vrijednost odgovornosti došla je do izražaja u slobodi izbora aktivnosti.

Dani kruha – Dani zahvalnosti za plodove zemlje obilježavaju se svake godine tijekom mjeseca listopada. 

Obilježavanje Dana kruha u vrtiću pridonosi potpunijem odgoju i obrazovanju za zaštitu okoliša, upoznavanju i očuvanju biološke raznolikosti, podizanju svijesti o ekološkoj poljoprivredi i zdravoj prehrani. Temelji se na izgrađivanju stavova i stvaranju pravog emocionalnog odnosa djeteta i prirode.

Povodom Dana zahvalnosti za plodove Zemlje, 22.10.2019. održana je kestenijada na prostoru dječjeg igrališta. U pripremi kestena za pečenje sudjelovale su spremačice, a veliku vještinu u pečenju kestena pokazao je naš domar. 

Svjetski dan zaštite životinja djeca iz DV „Proljeće“ obilježila su dana, 04. 10. 2019., na glavnom gradskom trgu u Svetom Ivanu Zelini, u sklopu projekta „Zelina – Zeleni grad“. Tom prigodom djeci je bio prikazan igrokaz „Čajanka za životinje“ s ciljem poticanja osvještavanja ugroženosti životinja i ekološkoj zagađenosti naše planete uz poticaj na promišljanje o svojim postupcima.

Djetetu predškolske dobi za pravilan rast i razvoj potrebno je kretanje tijekom većeg dijela dana. Različite oblike kretanja dijete usvaja kroz najvažniju aktivnost - igru.

U pedagoškoj godini 2019/2020 u DV Proljeće provodit će se Kraći sportski program verificiran od strane Ministarstva unanosti, odgoja i obrazovanja.